Artemida.dir.bg - Сайт за Астрология и езотерика

 
Artemida.dir.bg - Сайт за Астрология и езотерика

ДОБРЕ ДОШЛИ!
РЕЙКИ
АСТРОЛОГИЯ
ГОДИШНИ ПРОГНОЗИ- 2015
ПРЕРАЖДАНЕ И КАРМА
ОБЩЕСТВО
МУЗИКОТЕРАПИЯ
УЧИТЕЛЯТ ПЕТЪР ДЪНОВ
СМЯХ ЗА РАЗПУСКАНЕ
ИНТЕРЕСНО !!!
АНКЕТА
Календар
Картички
КОНТАКТИ С МЕНДРУГИ СТАТИИ / ПРЕДЗНАМЕНОВАНИЯ

ПРЕДЗНАМЕНОВАНИЯ
26.04.09 03:14
На случайните срещи с представителите на природата, нашите деди са приписвали определено значение и вярвали, че това са предзнаменования. Предсказването на бъдещето по птиците/орнитология/ било особено популярно.Хетите категоризирали повече от 27 разновидности на птици и значения на техните движения в 1330 г. пр.н.е. Гърците възприемали орлите, враните и лешоядите като типични куриери, докато келтите предпочитали враните, орлите и пеперудите. Тибетците наблюдавайки враните, записвали времето, направлението и интензивността на крясъците на тези птици. Грачене идващо от запад било добър знак, а ако идвало от югозапад- предстояща придобивка. Ето още няколко значения на птиците: Врабец- мир в дома, но ако не се загнезди на вашия прозорец, иначе ще донесе разногласия на влюбените. Врана- среща преди сражение/от всякакъв вид: юридически, лични и т.н/ и разбира се победа. Летяща врана- предстоящо пътешествие, така че сътворете чара на безопасното пътуване, взимайки със себе си късче тюркоаз. Крякаща врана- пазете се от врагове! Гълъб- мир и радост. Кълвач- вашите текущи усилия ще се увенчаят с успех. Колибри- преданост и изобилие. Кукувица- когато тя е от дясно на вас през пролетта, то ще има хубаво лято. Бързо съставяйте вашите планове! Дрозд- ако тази птичка се загнезди около вашия дом, то ще има подобрение в дома ви и късмет. Ако това е първото, което видите сутрин, то ще имате през деня гости. Орел- успех чрез изява на лични способности, така че бъдете настойчиви! Патица- стабилност в отношенията. Петел- скоро чакайте гости. Червена птица-  осъществяване на желанията ви, особено, ако лети нагоре или на изток. Синя птица- щастие. Чайка- предстоящо пътешествие по море/или по въздух/. Щурец- във вашия дом ще влезе щастието и дружбата. Ястреб- ако лети над вас, означава победа; на хоризонта- успех в съревнование. Яйце от птица-ако е цяло- голям късмет! Ще проиграем тази информация с примери. Ако очаквате повишение или придвижване по служебната стълбица и богомолка се приземи до вас, когато отивате на работа, то вашето желание ще се осъществи. Или пък търсите работа, но търпите неудача след неудача. Внезапно забелязвате, че на покрива на същото това място, където проверявате, се е заселила пеперуда, това означава, че има надежда да получите мястото. 
Пчела летяща около вас ще ви донесе новини. Ако е кацнала, но не жили- предвещава късмет, особено за хора, заемащи позиция на лидери. Пчели, които се роят на мъртво дърво или преграда са предзнаменование за смърт в семейството. Също е лошо, ако безпризорен рояк се пресели във вашия дом или земя. В Уелс пчела летяща около спящо дете, означавало, че то ще има хубав живот. Безпризорно куче- във Вавилон върховните жреци вземали под внимание цвета на безпризорните кучета. Бяло куче означавало дълго очакване, а рижото куче символизирало необходимостта да се остави замислен проект. Сивото куче показвало, че може да се очаква предстояща загуба, а жълтото- предупреждавало за възможност за опустошение. Черно куче в арабската традиция е отрицателно предзнаменование. В миналото шаманите използвали жабите, за да лекуват заболявания на гърлото. Карали болния да подържи за кратко жабата в устата си, за да се предаде болестта на нея, а после я пускали на свобода да отнесе със себе си простудата.


 
 Ако се натъкнете случайно на перо от птица, то това е предзнаменование. Ето няколко значения, които гърците придавали на цвета на перата: Оранжево- възхищение.  Зелено- приключение. Зелено с черно- известност и благосъстояние.Кафяво-добро здраве/или подобряване на здравето/. Кафяво с бяло- щастие. Червено- късмет. Сиво- мир и спокойствие. Сиво с бяло- изпълнение на желанието ви. Синьо- любов и радост. Синьо с бяло и черно- нова любов, отношения или дружба. Виолетово- увлекателно пътуване. Черно с бяло-предотвратяване на  неприятности. Черно- буквална или фигурална смърт, неудача. В случай на удачно предзнаменование, щателно изплакнете перото с вода, оставете го да изсъхне и след това го пазете на безопасно място. Може да използвате перото като амулет, талисман. Например намирайки синьо перо, вие решавате да укрепите дружбата си с някого. Можете да сложите перото в плик- талисман за вашия приятел като символ на любов и радост, която се надявате да изпитва към вас.  Или ако сте се сблъскали с трудности, след като намерите черно-бяло перо, можете да го изгорите, за да прогоните неприятностите. 
Предзнаменования при среща с представители на фауната:


Пеперуда, ако влети в дома ви, означава свадба или крепка дружба. Ако я уловите и пуснете на свобода на улицата, си намислете едно желание! Богомолка, ако кацне на ръката ви, това говори за заслужени почести, които се приближават към вас. Калинка, ако кацне върху вас, задайте си въпрос и гледайте накъде ще полети. Вероятно това е направлението към бъдещия ви възлюбен/а. Бръмбър, ако пропълзи по обувката ви, ще ви донесе късмет през деня. Шотландско суеверие гласи, че ако бръмбър влезе в стаята, където се намира семейството, това е знак за неудача, но още по-голяма ще е, ако го убиете. Заек, ако това е първото, което видите сутринта, бъдете внимателни през целия ден. Змия- предзнаименования за късмет. Припълзявайки в дома ви, носи късмет, ако си тръгва от дома носи неудача. Старо английско вярване е, че ако видите змията пред входната врата, това е предзнаиемонавие за смърт. Магаре- среща с магаре означава неприятности. Улична котка- погладете я, за да донесе късмет; нахранете я и това ще донесе далновидност на вас и тези, които обичате. Петниста котка/особено рижа и с черни петна/ носи удача в ново предприятие. Черна котка, ако премине през пътя ви, то на следващият човек минаващ през същото място ще се изпълни желание. Невестулка, ако видите по време на пътешествие е лошо предзнаименование. Около вашия дом- пазете се от семейни разногласия. Къртица- нейното появяване на вашата поляна означава, че скоро ще се преселите на ново място. Прилеп, ако лети около вас, то означава, че се опитват да ви предадат или да ви направят магия. Да обиколи три пъти дома ви- голяма неудача. Лисица- лошо презднаименование. Кон- предвещава хубави новини. Молец- ако лети към вас, то ще получите писмо или ще ви звъннат по телефона. Мишка- предстои опасност или борба. Водно конче- преразгледайте вашият кръг на общуване. Гущер- разочарование или край на илюзиите по отношение на определено желание или мечта. Помислете за практичността на вашите планове.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0992